Plats:Jämtkraft Arena b-plan
Årets första träningsmatch Frösö IF BK
2022-03-14 09:41

Frösö IF BK ställde med kort varsel upp och stod för motståndet denna lördag 5 mars då TFK på fredagen var tvungna att kasta in handduken.

Matchen spelades på JK arena och det var vår andra aktivitet på stor yta. Trots detta visade vi att det finns mycket att se fram emot kommande säsong. I första halvlek ägde vi mycket boll och lyckades ofta spela oss fram och upp på motståndarnas planhalva. Dock lyckades vi inte riktigt med djupledsspelet och det togs för få löpningar. Frösölaget stack upp och kontrade effektivt vid flertalet tillfällen. Efter en sådan raid lyckades de även enkelt ta ledningen efter ett inspel snett inåt bakåt och en chanslös comebackande Pär Nilsson fick lov att kapitulera.  I slutet av halvleken fälldes Adam Olsson på väg fram efter en klassisk kroppsfint och kapten Jonas Lundqvist förvaltade straffen på bästa sätt. En straff är alltid utmärkt när det blir mål.

Som vanligt i träningsmatcher byts det friskt både gällande positioner och spelare och så var fallet även denna gång. Andra halvlek blev mindre välspelad och böljade fram och tillbaka. Det var chanser åt båda håll och bortalagets målvakt skall ha beröm för när matchen blåstes av hade han räddat inte mindre än 5 frilägen. Frösö IF BK skapade även dom en rada målchanser och en av dessa förvaltades till ett segermål och slutställningen 1-2. Summan av det hela var dock positiv. Vi har hittat ett sätt att ställa upp och spela som kommer passa våra spelare och trupp bra och flertalet nya fick chansen. Här hittar ni spelartrupp och matchinfo från matchen https://jamtland-harjedalen.svenskfotboll.se/rs/matchfakta/myssjo-ovikens-if-div-5-froso-if-bk-div-5-traningsmatcher-herr-jhff/5121700/

Till denna trupp deltog även Jörgen Persson samt Peter Vikner.

Nästa match spelas lördag 19 mars kl 12.00 på Jämtkraft Arena och då står Stuguns BK för motståndet.